Thursday, 21 November 2013

Aku balun abihh cekelat hang..~~


Jimmy Kimmel Live adalah rancangan talk show yang popular di Amerika. Dihoskan oleh Jimmy Kimmel sendiri, rancangan ini disiarkan oleh ABC Studios dengan kerjasama Jackhole Production. Aku sebenarnya bukannya nak ceghita pasai rancangan ni pon... Just aku nak share video budak2x ni kene prank ngan parent diorang je...ha3...


video
kemain lagi kemaih budak2 mat saleh ni ckp omputeh... ye idokk..ha3

btw, comel je budak2 ni time marah..keh3..

Lee Kwang Soo singgah ke Malaysia..!!!



Sebut sahaja Runningman, pasti ramai yang telah mengetahui kehebatan rancangan realiti tv yang sangat hot dan menjadi kegilaan ramai remaja pada masa kini. Lee Kwang Soo, yang juga merupakan salah seorang dari ahli Runningman akan bertandang ke Malaysia pada 4 Januari 2014 bagi menemui peminatnya yang berada di Malaysia buat julung kalinya. HUHH..ayat skema abisss..ha3.... 


video


mohon Kwang Soo jangan betray fan kat Malaysia dan untuk kakak2 Malaysian, anda dipohon supaya menjaga tatatertib sebagai rakyat Malaysia.... jgn dok tergedik histeria melebeyy macam masa JongKook datang tempohari... malu den nengoknye...haishhhhh...~~

Tuesday, 19 November 2013

signage versi bangladesyi...

  yesssss!!! depa memang kretip.. anak2 muda pasti akan terikut dgn trend yg sangat unik ini..ha3..
  bahasa banggalasia.. tahniah kpd yg menjayakan pelancaran bahasa yini...


               gua choww dulu.. mau pigi vara.. samalam mkn jubur kacang dgn thevo swam... 





dicelup dari sumber:
https://www.facebook.com/mediajer

kenderaan 12 tahun..


aiyakkkk!!!!.. bapak menteri , pk la ckit... hadoiiiii... kamu dilantik sebagai menteri untuk memudahkan kami, bukannya menyusahkan kami.... urghhhhh...~~~



1 Maleysiiaaaa...go3..  

Monday, 18 November 2013

"Mamat Kije Talikong"

Mamat rase malassang nök bangung tiddo. Nye gulling-gulling atah katil. Pusing kiri, pusing kanang. Serba dök kene dia berase. Mök Lijöh blèbèr hanyaar kot luör pitu, “Mat! Matahari nök tinggi galöh döh nim, ka’ak rezeki kalu bangung lèwat-lèwat. Mung dök kheje ke ari nim?”

Dök tahang kene blèbèr Mamat pong bikah bangung ceggat dari katil. Baru dia teringat pukol 11 ada kene wat kheje sikit hök Böh dia suroh kemarèng. Mamat pong junggaa tangang dia capar tuala mettung tang bilik air. Pèsèngang mandi P. Ramlee pulök pagi nim, al maklunglah pukol 10.30 döh. Dari Manir nök jembe ke Jalang Batah Baru tu jauh jugök. Pah tu nök kena bereti stèsèng minyok Petronah pulök dekat sipang trapik lait Pulau Musang. Döp ingat starang nok tamböh minyök kemarèng. Dök dang 10 minit Mamat siap belake döh. Minung air kopi-ö setegök dua lepah tu pakaa kasut kulit atah tangge kak lambo hok baru beli kak bundel minggu lepah tu kasut tu. Bekilat ssiö! Lepah tu Mamat pong stak möto vroooooong hale ke bandö. Mötosika sèkèng hèng jer, tapi boleh tahang lah..bikers kental bohhhh...krabi..

Jalang Batah Baru ader banyök bangunang jabbat dengang kedaa. Kalu hale ke depang sikit ada kedaa Astro, hök tv kene bayö bulang-bulang tu. Kalu tebèng dök bayö jer kena pötöng hanyaar. Lepah pada suraa Flat Batah Baru tu ada dèrrèk kedaa èkong.. Kedaa makang pong ada gök. Kalu jallang sikit lagi sebelum kedaa Astro tu, ada kawasang lapang tepat juaa khète baru jenama Hyundaa dengang Kia.

Kat-kat situ la ade jabbat löyar baru buka. Pèsèngang baru pah jadi löyar tu Mamat mari mmkir sörrang. Slo-slo Mamat naèk tikat dua. Napök gaye ader dua örang jer kherani. Llaki sörang, ppuang sörang. Boleh tahang hök ppuang tu. Tapi pakaa cicing molèk ngak kat jari manih tu. Ttunang döh pèsèngang tu.. Dök napök gambö starang. Berat nnanang. Mamat kabö ke kherani ppuang tu dia nök jjuper Tuang Löyar. Hayat hidup Mamat dök rajing jjuper löyar skali habuk. Cakkak dengang löyar jauh skali.. Nye mari debö wèh.

Mamat pong ketok pitu masok. Löyar tu tengöh pegang gagang talipung cap Panasonic kat telinga dia. Wayar talipung tu tengöh beseranggöh lagi. “I dah uruskan fixed deposit you sebanyak RM10 juta tu. Lagi satu, minggu depan ni, I nak you ikut I ke Singapore. HSBC Singapore dah buat arrangement untuk finance syarikat klien I, tak banyak, dalam 20 juta Sing dollar. Firm I jadi lawyer jugak tu. I turun KL minggu ni, kita dinner kat Shook di Starhill ok?”

Mamat bukang pandaa sangat cakak orang putih. Tapi bila dengö haa pitih die pahang. Mainang apa juta-juta nim? Mamat mari mmikir.

Löyar muder tu pong letök gagang talipung sambil-sambil kheling ujung mata tengök ke Mamat. “Yer, nök mender? Saya sibuk sangat ni, dök tengök ker?” löyar tu tanye Mamat.

Mamat pucat kesi. Dök tahu nök kata mende. Nök jawak salöh. Tak mboh jawak salöh. Macang mase nök bangung tiddo sakning. Serbe dök kene.. Sudöhhang Mamat tebèng jugök jawak.

“Sebenörnyer tuang, sayer nim kheje dengang sarikat Taliköng. Saya mari nok sambung wayar talipung hök tuang wak lölök cakkak sakning. Dök sambung lagi wayar tu, guaner lah tuang boleh cakkak döh!”

Muka tuang löyar tu jadi biru hèrang!

Döh nök wat guana starang! Nök èksèng dök betepat!!klu doh kijean loyar kut maner2 pun nak loyar semacang.. Ada jugök löyar kècèk orang dèh!! Pecöh bo! Orang jamang lenim kata “KANTOI”!!!
Wak illang tesseng skek-skek!....
Yg dok tahang nyo bab astro pung ado sebukk tuh!...


di COPY N PASTE dari https://www.facebook.com/groups/satmail/permalink/10152027643926970/ 
.... aku tau, kalau bukan orang trg mmg x kan paham...ha3.. :)

villa nabila??!!

salam 1 maleysia sumo.. ho3..
 Dalam 2-3 hari ni satu negara digemparkan dgn villa + nabila yang dikatakan berhantu.. Teman pon dah naik muak dengo cite pasal villa nih.. mane x nye, dalam sehari da berpuluh posting pasal citer ni timbul kt Facebook teman..haishhh..
 crowded bebeno.. femes nabila cenggini..

katenye diorg join masuk skali mlm tu... best ke dik??

ni la dia villa nabila.. org kate villa ni besorr... org kaye la katekan..~~


ntoh lerr.. teman pon da konpius niaa.. byk sgt ceghite nye..haishhh.. ceghite pasal villa nabila da mmg byk, sampai 5-6 version teman bace..ni haa..http://www.diarisifroggie.com/2012/09/misteri-kisah-villa-nabila.html.. mcm2 ada..

 x masuk ceghite pasal budak hilang nih..pon ade byk version jgk.. pagi ni plk dengo cite bdk yg hilang ni da jumpe.. kt umah member die haa.. cer tgk ni..kah3

satu maleyysiaa tertipu baiiii...ha3

pepepon, status facebook ni mmg TERBAEKKK..!!! ha3..



Saturday, 16 November 2013

Selamat berhujung minggu uols..ho3.. bosan bebeno nia.. hadoiiii..
 saket2 badan pegi job katering semalam pon x abih lg..haishhh... tp sebab nk cari rezeki pye pasal, ku gagahi jua... muahahhahahaaah~~~@#!..


nk post gambar pon x leh... nset gua cikaii... ha3#

Thursday, 10 October 2013

2nd Post i Thought.....

Holla... Diz iz my sekend post for Thiz Blog...Ho3... 
lame memeno gap ntuk nk update belog nihhh... makan mase 9 bulan yawwww...
nk wt camno eh... sibuk je manjang...keh3

nk kate sebok tu x de la sgt... just tenet x de broooo...

aiyaa...manyak mosan lorrrr........

but now, i have nothing to worries...ho3... just subscribe Yunifi lorrrr... keh3...
5 Mb lagi tewww.... tp still x cukup laju ntuk kaki streaming mcm aku nihh.. rugi je x amik maxis fibre..huhhh.. lg murah... errrr....


Friday, 15 March 2013

JusT New bLog..

               Hello u olzzz.. . . hari ni sabtu, 16 haribulan 3 2013..... . . aku bosan so aku decide ntuk buat belog nehh. ..   ok diz iz my new blog since aku abih belaja kt sebuah IPTA... x nak sebut la nme u tuh. .. kang kate publisiti pulak.. dan aku sememangnye ade banyak mase ntuk update blog coz i'm waiting for my graduacionn dayzz. .. hohohohoho..




               But i'm still new dlm bidang pem'blogan nehh. .. so, kepada blogger2x yg da lame berkecimpung dalam dunia blog neh, tunjuk ajarku sifuuu..ho3......................... x lupa jugak kpd readers yg da lame dalam arena membace dan mengkritik blog, maafkan daku andai kata blog ku ini tidak cantik & menarik macam coolblog*.. .ho3



  • ....................babai.......................